Dnes Vám predstavujeme ďalšiu našu skvelú kolegyňu a výbornú cukrárku Evu, ktorá dlhé roky pôsobila ako šéf cukrárka v známej bratislavskej cukrárni kaffe Mayer.
Eva túto prevádzku otvárala a šéfovala tímu cukrárov 21 rokov. Na začiatku zákusky zostavoval známy rakúsky cukrár, neskôr prevzala vedenie Eva a vymýšľala receptúry, podľa ktorých sa piekli zákusky ako ich dnes máte možnosť poznať. Môžeme spomenúť, že aj svadobná torta pre Miriam Kalisovú pochádzala zo šikovných rúk našej kolegyne a jej spolupracovníkov.
Petit four v Laurente
Eva si svoje zručnosti ešte viac prehĺbila na stáži v rakúskej cukrárni a pekárni. Zdokonalila sa vo výrob e zákuskov známych ako petit four tzv. malé koláčiky, ktoré sa oblievajú čokoládou alebo inou polevou. Obľúbené sú predovšetkým do svadobných candy barov a ako súčasť cateringových bufetov.
Petit four sa robia glazované, pokryté fondánom alebo polevou pod názvom éclairs a tartaletky.
Môžu byť aj suché bez polevy známe ako makrónky alebo pečené aj na slano ako súčasť cocktail parties a bufetov.
V našej ponuke ich nájdete ako mini dezerty alebo tzv. miňonky, čo sú vlastne mini verzie klasických zákuskov ako napríklad punčový rez, laskonka, belvedere, ovocný košík a ďalšie. Sú ideálne svojou veľkosťou ako súčasť svadobných výslužiek, svadobných candy barov a narodeninových bufetov.
Ručná výroba kaiseriek
Ďalšou rakúskou skúsenosťou bola prax v ručnom pečení kaiseriek, ktoré sa dnes vyrábajú predovšetkým strojovo. Zaujímavosťou bol Evin rakúsky kolega, ktorý tieto kaiserky robil každý deň ručne 8 hodín a to viac ako 20 rokov.
Tip na linecké cesto
V Laurente sa Eva venuje predovšetkým pečeniu klasických zákuskov a jej špecialitou je linecké cesto, z ktorého pečieme obľúbené vianočné a veľkonočné čajové pečivo
Evin tip na výborné linecké cesto spočíva v odležaní cesta v chladničke aspoň jeden deň dopredu.
Na linecké kolieska odporúča použiť zásadne kyslú ríbezľovú marmeládu. Rada pečie aj koláče podľa receptúr našich starých materí. Je zástancom využívania sezónnych ingrediencií a sezónneho ovocia. S láskou pripravuje úžasné ovocné náplne, ktoré sú súčasťou našich tort a zákuskov.
Príďte ochutnať napríklad svieži letný jahodový a lesný parížan a tvarohovú s malinami, ktorú si naši zákazníci radi objednávajú.